Zgodovina kluba

1930

Prvi začetki nogometne igre na Ljubnem ob Savinji segajo v čas nekoliko pred letom 1930 vendar o tem obdobju ni na voljo natančnejših podatkov. Dejstvo pa je, da so se prebivalci Ljubnega za igro navdušili v tem letu in osnovali klub Splavar ter jeseni odigrali prvo nogometno tekmo z moštvom Mozirja. Vse do druge svetovne vojne so nogometaši Ljubnega redno igrali nogometne tekme z moštvi iz sosednjih krajev Savinjske doline. Med drugo vojno je delo v klubu seveda zamrlo, velja pa poudariti, da sta v septembru leta 1944 moštvi 4. operativne cone in 14. divizije na ljubenskem igrišču odigrali prvo nogometno srečanje na osvobojenem ozemlju. Nogometne igre ni manjkalo tudi v prvih dneh po osvoboditvi. Med drugim so ljubenski nogometaši leta 1945 odigrali srečanje z nogometaši Vojvodinske brigade.

1947

Športno društvo na Ljubnem ustanovijo leta 1947. Dali so mu ime Gozdar, kakor se je imenoval tudi nogometni klub. Med največje uspehe v tem času in tudi sicer sodi uvrstitev v četrtfinale tekmovanja za pokal maršala Tita na področju Slovenije. Nogometaši takratnega Gozdarja so klonili šele proti Milicionarju v Ljubljani, pred tem pa izločili nekaj znanih moštev.

1964

Športno društvo se preimenuje v TVD Partizan. V okvirju tega društva so nogometaši delovali kot sekcija do leta 1975.

1975 

Pokrovitelj nogometnega kluba postane podjetje Gradbenik. Pod tem imenom je klub nastopal v celjski nogometni podzvezi in bil vedno med najboljšimi. V letu 1976 klub osvoji jugoslovanski nogometni pokal na področju celjske nogometne podzveze. Potem ko so v polfinalu premagali nogometaše Šmartnega, so v finalu bili boljši od Papirničarja iz Radeč.

Zaradi sprememb v slovenskem nogometu je kmalu po praznovanju 50-letnice nogometa na Ljubnem delovanje kluba skoraj popolnoma zamrlo.

1992 

Pod imenom NK Ljubno prične klub tekmovati v članski medobčinski nogometni zvezi Celje, vendar pa po samo dveh sezonah zaradi finančnih težav izstopi iz tekmovanja. Dejavne ostanejo samo nekatere mlajše selekcije kluba.

2003

Po desetletni odsotnosti s tekmovanj se nogometna tradicija vrne na Ljubno tudi pri članski ekipi, ki znova prične z nastopanjem v MNZ Celje. Zaradi neustreznosti nogometnega igrišča se zgodba z člansko ekipo zaključi po treh odigranih sezonah. Tradicijo lahko nadaljujejo le mlajše selekcije kluba.

2018

Znova se ustanovi članska ekipa, ki tekmuje v MNZ Celje.

Postanite član našega kluba

 

Nogometni klub Ljubno ob Savinji vabi vse nogometne navdušence, ki so dopolnili 5 let, da postanejo člani našega nogometnega kluba.

Otroci se v sklopu treninga na prijazen način uvajajo k zdravemu, športnemu načinu življenja, pridobivajo izkušnje timskega dela, predvsem pa se razgibajo, zabavajo in kalijo za bodoče vrhunske športnike.

Vpis je možen vsak dan na 041 223 876 – Lenart.

Veselimo se srečanja z vami.